top of page

2017 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin onze arbeidsmarkt zich volledig heeft hersteld van de economische crisis, die in 2008 begon. Eerder al bleek dat het aantal werkzoekenden naar een historisch laag niveau is gezakt. Met 258.000 vacatures piekt nu ook het aantal nieuwe vacatures op een historisch hoog niveau. Nu komt het erop aan om de vele vacatures ook ingevuld te krijgen!

Iedereen gemakkelijk aan het werk...

In deze situatie zou iedereen die wil werken en zich flexibel opstelt  (in theorie) in staat moeten zijn om aan het werk te komen in de huidige arbeidsmarkt. Maar... er zijn nog een aantal praktische uitdagingen waar je als jobcoach in de begeleiding van werkzoekenden tegenaan loopt. Werkzoekenden beschikken niet altijd over de juiste attitudes, kennis en vaardigheden die nodig zijn om de vele openstaande vacatures in te vullen.

Als jobcoach is het vaak niet evident om grip te krijgen én te houden op de snel veranderende arbeidsmarkt. Nochtans is het, met een arbeidsmarkt die steeds onvoorspelbaarder wordt, een noodzaak om continu te weten wat er speelt. Waar is vraag naar? Waar zijn tekorten? En wat zijn de korte en lange termijn voorspellingen? Hoe kunnen we daar nu al op inspelen? Mediaberichten zijn tegenstrijdig en ‘gut feeling’ is niet altijd de beste raadgever.

Doelstelling

Na deze workshop heb je de nodige kennis en handvatten om een arbeidsmarktadvies voor een werkzoekende en/of de eigen organisatie te schrijven

Programma

Tijdens de training Arbeidsmarktanalyse gaan we dieper in op bovenstaande vraagstukken.

  • De arbeidsmarkt: wat is dat? Hoe is de arbeidsmarkt de voorbije decennia veranderd? En vooral, welke veranderingen mogen we in de nabije toekomst verwachten?

  • Na een blik op gisteren en morgen gaan we aan de slag rond de arbeidsmarkt vandaag. Hoe ziet jouw regionale arbeidsmarkt er uit? Waar is vandaag in jouw regio vraag naar? Sluit het huidig aanbod aan bij de vraag?

  • Vervolgens leer je hoe deze objectieve arbeidsmarktinformatie te vertalen naar concrete adviezen voor werkzoekenden en de eigen organisatie. 

Enkele weken later is er een twee bijeenkomst van een halve dag waarin je je 'huiswerk' bespreekt met je collega-deelnemers.

Duur

Halve dag

Investering

€ 85 (excl. btw). In de prijs zijn inbegrepen:

  • deelname workshop

  • Blanco invulexemplaar van het rapport Arbeidsmarktanalyse 

  • Koffie, thee en koekjes

 

Geplande sessies

  • Momenteel geen sessie gepland. Laat weten dat je interesse hebt. Van zodra er voldoende ​geïnteresseerden voor deze opleiding zijn, nemen we contact met je op.

Workshop Arbeidsmarktadvies

inc_W_logo_std.png

Inclusief werk(t)

Kesseldallaan 12/303

B-3010 Kessel-Lo

BTW BE 0563.711.045

bottom of page