top of page

Handboek Werkgeversbenadering

Bemiddel jij werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk? Heb jij regelmatig contacten met werkgevers voor stages en/of vacatures voor deze werkzoekenden of zal je dit in de toekomst vaker hebben? Kost het jou ook veel moeite om werkgevers te overtuigen van de kwaliteiten en voordelen van de werkzoekenden? Met wisselend succes? Benieuwd hoe je jouw kansen op succes kan vergroten? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

 

In dit boek vertel ik je meer over werkgevers: wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen? Daarnaast reik ik je technieken aan om gesprekken met hen te voeren en hun verlangen naar jouw aanbod te vergroten.

Quick Scan Bedrijfscultuur

Quick Scan Organisatiecultuur voorblad.J

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt snel, efficiënt en duurzaam plaatsen bij reguliere werkgevers vraagt dat je een goede match vindt tussen de werknemer en de werkgever. Hiervoor is een scherp beeld van zowel de werkzoekende als de werkgever nodig. De harde factoren zoals functie-eisen, taken of de structuur van de organisatie,… achterhalen, lukt meestal wel. Een min of meer beeld krijgen van de zachte factoren zoals de sfeer in een bedrijf is vaak moeilijker.

 

Met onze Quick Scan Bedrijfscultuur bieden we je een tool aan waarmee je de organisatiecultuur gemakkelijk in beeld brengt (inclusief een uitgewerkte checklist met bijbehorende achtergrondinformatie).

Invulrapport arbeidsmarktadvies

Voorblad arbeidsmarktadvies.PNG

Veel werkzoekenden hebben een bepaalde jobaspiratie, maar weten niet altijd hoe de kans op werk is in dit beroep en/of hebben onrealistische verwachtingen. Met het invullen van deze tool formuleer je voor de werkzoekende een arbeidsmarktadvies door de arbeidsmarktperspectieven voor zijn of haar jobaspiratie in kaart te brengen op basis van betrouwbare en valide arbeidsmarktinformatie.

Om deze tool te gebruiken is het belangrijk dat je kennis hebt van bestaande websites met arbeidsmarkt-informatie, zoals Arvastat, Viewstat en Beroepen in cijfers. 

De theorie omzetten in praktijk?

Neem deel aan onze interactieve

en praktijkgerichte trainingen

inc_W_logo_std.png

Inclusief werk(t)

Kesseldallaan 12/303

B-3010 Kessel-Lo

BTW BE 0563.711.045

bottom of page