top of page

Gratis vormingsaanbod 'Methodiek Bruggenbouwer' (Odisee hogeschool op 19, 20, 21, 22 november 2019)


Sociale netwerkontwikkeling, sociale rolversterking en buurtgericht werken verhogen het sociaal kapitaal van kwetsbare mensen en dragen bij aan een betere levenskwaliteit, maar vragen ook nieuwe skills van hulpverleners. De Bachelor Orthopedagogie van de Odisee Hogeschool heeft een gratis aanbod om deze skills te verwerven. U kan intekenen op 1 of meerdere dagen van de verdiepingsweek (zie onderaan voor het volledige programma).


© Odisee

Binnen de bacheloropleiding orthopedagogie installeerden we in het derde opleidingsjaar een verdiepingstraject voor professionals én studenten om nieuwe concepten en vaardigheden in het kader van netwerkversterking, sociale rolversterking en buurtgericht werken onder de knie te krijgen.


Gedurende 4 dagen worden studenten en professionals ondergedompeld in de methodiek “bruggenbouwer”, die in de schoot van de opleiding is ontstaan. De methodiek bestaat uit 7 bouwstenen, waarbij naast theoretische inzichten ook handige tools, good practices en oefeningen worden aangereikt.


De 7 bouwstenen kort op een rij:

  • BOUWSTEEN 1: Mindset voor Sociale Inclusie

  • BOUWSTEEN 2: Succes- en faalfactoren

  • BOUWSTEEN 3: Vraagverheldering

  • BOUWSTEEN 4: Sociale rolversterking

  • BOUWSTEEN 5: Netwerkontwikkeling

  • BOUWSTEEN 6: Buurtgericht werken

  • BOUWSTEEN 7: Verduurzamen en verankeren


De winst van een deelname aan deze week zit hem in het feit dat u, als professional, tijdens de 4-daagse, aan de slag gaat met casussen vanop de eigen werkvloer. Aan het einde van de vormingsweek hebt u heel wat denkwerk verricht dat u meteen kan inzetten in de eigen organisatie. Vorige edities vond men de onbevangen kijk van studenten op de casussen een ware verademing. Omgekeerd vinden de studenten de aanwezigheid van professionals en real-life casussen een grote meerwaarde. De vorige edities toonden aan dat de investering echt de moeite waard is en dat in heel wat deelnemende organisaties een inclusie-sneeuwbal aan het rollen gaat.


Wenst u in te tekenen op dit gratis aanbod voor 1, 2 of meerdere dagen?

Mail naar Els Vos (els.vos@odisee.be)


187 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page